Uncategorized

Jaarverslag ijsclub “Wintervreugd”

Zulk mooi ijs als we vorig jaar hadden, dat hebben we niet vaak. Er was amper sneeuw gevallen, dus het ijs kon goed dik worden. Een week lang hebben we kunnen genieten en wij niet alleen maar alle mensen van ons dorp (en omstreken) van prachtig ijs.

De scholen hebben in die tweede week van februari wedstrijden gehouden, waarbij chocolademelk en ander lekkers bij een kraam op de ijsbaan uitgedeeld werden.
Op de laatste zaterdag van die week zijn er, zoals inmiddels gebuikelijk is, weer priksleewedstrijden gehouden voor iedereen maar waar vooral de voetballers van ASV in onderlinge rivaliteit en met groot plezier aan meedoen.

Helaas was dat dit jaar wel anders. Half januari begin het te vriezen maar ook te sneeuwen. Een voor ons doel slechte combinatie. Het ijs wilde maar niet dik genoeg worden om de ijsbaan veilig opeen te stellen. Het bestuur is bijna dagelijks in de wielerkleding outlet weer geweest om in ieder geval een deel van de ijsbaan met handschuivers sneeuwvrij te krijgen. Met de veegmachine was dat niet mogelijk. Bij die werkzaamheden is zelfs iemand van ons bestuur door het ijs gezakt. Deze persoon heeft echter een abonnement daarop. Dus dit seizoen viel er niet te schaatsen op de ijsbaan.

Zoals in de Dorpskrant geschreven is gaan we, als er geen ijs is, naar de
kunstijsban van Enschede. Er hebben zich al een aantal mensen opgegeven.
Toen onze nieuwe keet: het “Palviljoen”opgebouwd werd in oktober 2010 was de buitenkant wit, oranje en blauw geschilderd. Niet echt fraai. De buitenkant, maar ook voetbalschoenen sale de binnenkant, is toen laat in het jaar geschilderd. De buitenkant was niet mooi geworden en is de afgelopen zomer vrijwel geheel overgeschilderd. Ook de deurstijlen die aan de onderkant verrot waren zijn vernieuwd. Dat ziet er al met al weer prima uit.

Ook als er geen ijs komt is er het hele jaar door al heel wat tijd gestoken om die ene week of hooguit 2 weken dat er ijs is “beslagen ten ijs te komen”.